Alle meisjes houden van de DJ

14-6-2012 13:36

Door Daniël Dee

Op de tweede festivaldag van Poetry International draaide de stadsdichter van Groningen, Stefan Nieuwenhuis, plaatjes in de hoek van de foyer. Het werd een mooier programma dan ik aanvankelijk gedacht had.

Stefan Nieuwenhuis is naast dichter nog veel meer, waaronder verzamelaar van spoken word op vinyl.

Hij begon zijn set voor een publiek van drie uitgebluste mannen, mezelf meegeteld. We luisterden stilletjes naar voordrachten van Ton Lebbink, Tuli Kupferberg, William Carlos Williams en Lizzy Sara May. Tot er opeens een meisje in een te kort rokje verscheen. Kort daarna voegden zich nog twee vriendinnen bij ons in de hoek van de foyer. En voor we het goed en wel in de gaten hadden was de hele hoek gevuld met mooie meisjes. En die meisjes luisterden niet alleen aandachtig naar de gedichten, maar begonnen ook te dansen als zich de gelegenheid aandiende, als er bijvoorbeeld gedichten op jazz waren gezet of als de dwingende ritmes van bijvoorbeeld Amiri Baraka klonken. De ruimte begon welhaast te dampen. De lucht vulde zich met een mengsel van zoete parfums en vers zweet. Het werd spontaan een hitsige boel. Ook nu bleek weer dat het niet uitmaakt wat je draait, want alle meisjes houden toch wel van de DJ. En ik wist niet hoe snel ik aan iedereen moest vertellen dat ik bevriend ben met Stefan Nieuwenhuis.

Rubriek D-day

Daniël Dee

Daniël Dee is een Rotterdamse dichter en schrijver. Hij publiceerde diverse dichtbundels, trad onder andere op bij Lowlands en Poetry International en maakte onlangs zijn proz...

Bekijk profiel