En ze woont in Delfshaven

5-7-2016 14:47

Door Daniël Dee

Ik was gevraagd om voor te dragen tijdens de opening van de tentoonstelling Rough City door fotograaf Marcel Kollen voor Museum Rotterdam.

In afwachting van mijn optreden kijk ik naar een van de foto's van Kollen. Op de voorgrond van de foto staat een man met een roze hoed en een regenboogvlag over zijn schouder, maar in hem ben ik niet geïnteresseerd. Het gaat mij om de vrouw die links achter hem staat. Ik kan mijn ogen niet van haar afhouden. Een stoer wijf. Iemand waar ik op slag verliefd op zou kunnen worden.

Intussen vang ik het gesprek op dat Marcel met een andere kerel naast me voert.

Die kerel vraagt aan Marcel: 'Weet jij wie die meid is?'

'Geen idee,' zegt Marcel.

'Dan ben jij geen vies mannetje,' zegt die kerel glimlachend. 'Zij is namelijk een pornoster. Een heel bekende. En ze woont in Delfshaven.'

Er wordt door beide mannen gelachen en nog wat gegrapt, maar ik luister al niet meer. Ik kan alleen nog maar denken: Ze woont bij mij in de buurt, misschien kom ik haar eens tegen.

Sindsdien dwaal ik dagelijks uren verward door mijn wijk, me afvragend waar zich het geluk bevindt.

 

(De opening van de tentoonstelling was overigens op 12 mei. Tot op de dag van vandaag heeft Marcel Kollen mij niet betaald voor gedane arbeid. Sterker nog: hij houdt zich muisstil en reageert niet op mijn mail.)

 

Afbeelding / museumrotterdam.nl

Rubriek D-day

Daniël Dee

Daniël Dee is een Rotterdamse dichter en schrijver. Hij publiceerde diverse dichtbundels, trad onder andere op bij Lowlands en Poetry International en maakte onlangs zijn proz...

Bekijk profiel