Suck my dick like you suck your cancerstick

1-12-2014 13:11

Door Daniël Dee

Een optreden van de slampoeet Von Solo is als het kijken naar gesimuleerde seks. Hij kreunt, steunt en werkt toe naar een climax. Zijn teksten liegen er ook niet om. Suck my dick like you suck your cancerstick. 'Scabreus' is een label dat er prima op geplakt kan worden. Zo was dat ook weer laatst tijdens een of ander festival. Ik had niets anders verwacht. In zekere zin weinig verrassend.
Von Solo vertelde mij eens dat hij soms naar de haven rijdt om het letterlijk uit te schreeuwen als het thuis met vrouw en kinderen niet meer uit te houden is. Ik snap die behoefte wel. Het schreeuwen zal vast bevrijdend werken om aan de stress en frustratie te ontsnappen van de heksenketel die een gezin is. Helaas ben ik niet zo'n theatraal type dat zomaar gaat staan schreeuwen. En al helemaal niet tegen de meeuwen.
Na afloop van zijn optreden kwam hij naar me toe en vroeg: 'Wat vond je van mijn performance?' Die onzekerheid vond ik aandoenlijker dan alles wat hij daarvoor deed. Het nam hem voor me in.
Later op de avond was ik weer eens blijven hangen in het theater, ditmaal met Edwin en Harmen. Waarom behoor ik toch altijd tot de plakkers? De organisatie van het festival had ons met een heel gul gebaar nog drie consumptiebonnen gegeven, maar de bar was al gesloten, waardoor er voor ons drie onmatige musketiers niets anders op zat dan ons stalen ros te bestijgen en de nacht in te rijden.

Rubriek D-day

Daniël Dee

Daniël Dee is een Rotterdamse dichter en schrijver. Hij publiceerde diverse dichtbundels, trad onder andere op bij Lowlands en Poetry International en maakte onlangs zijn proz...

Bekijk profiel