'Zet de moslim op een fiets...'

15-9-2017 09:57

Door Gastauteur

'Onze' Manuel Kneepkens heeft lijntje naar kabinetsformatie en bespreekt nieuw - Rotterdams - integratietraject

De formatie van het nieuwe kabinet zeurt al de hele zomer door. Dus is het onvermijdelijke inmiddels geschied. Er is gelekt!  Dat kon doodeenvoudig niet uitblijven. De Telegraaf weet ons te melden, dat de gekozen burgemeester een kansje maakt, maar dat het raadgevend referendum, dat andere kroonjuweel van D66, gaat sneuvelen.

Blijkbaar heeft De Telegraaf een deep throat aan de onderhandelingstafel. Maar dat heb ik ook. Ik zeg natuurlijk hier niet wie dat is, maar ik geef een kleine hint hij lacht veel. Ik word geacht hem dan ook enkel in het diepst geheim benaderen, en uitsluitend. onder de codenamen ‘de olijke sprot’ of ‘de lachende garnaal’.

Er valt inderdaad ook veel te lachen. Vooral ook over het nieuwe inburgeringsprogramma dat op tafel ligt.

Dat nieuwe programma is hoogst noodzakelijk. Want de huidige inburgeringscursus heeft immers bedroevend weinig resultaat. De helft van de in te burgeren nieuwe Nederlanders kom niet op en van de andere helft slaagt maar een kwart. Hier wordt gemeenschapsgeld weggegooid.

Dat inburgeren moét en kan dus sneller en effectiever en goedkoper. Formateur Zalm stelt nu voor: de inburgeringscursus in één middag.

Zet de moslim op een fiets, laat hem tijdens een fikse typisch Hollandse regenbui tegen de wind in trappen! Leert hij automatisch Godverdomme vloeken. Toch met stip de belangrijkste uitdrukking in de Nederlandse taal! Beloon hem vervolgens voor zijn doorweekt gezwoeg met een Hollandse Nieuwe. Heel de mensheid buiten ons, de Japanners (sushi) uitgezonderd, gruwt van het eten van rauwe vis. Dus een moslim, die er in slaagt een nieuwe haring, al dan niet kokhalzend, door zijn keel te laten glijden, verandert daardoor al tante pede voor meer dan vijftig procent in een Hollander. Vooral ook als je hem de zilte smaak van dat zeebanket vervolgens wegspoelen laat met een jonge jenever (alcohol!). O, ja, en een bitterbal (varkensvlees!) toe!

Er is zowaar over dit plan overeenstemming tussen de vier onderhandelende partijen! Wel heeft D66 een experiment vooraf geëist op lokaal niveau. Rotterdam blijkt de uitverkoren gemeente te zijn, als gebruikelijk, als er van overheidswege geëxperimenteerd moet worden - denk aan de Rotterdamwet!. Op het Stadhuis aan de Coolsingel schijnen in het diepst geheim al enige voorbereidingen getroffen te zijn.

Of… betreft het hier nepnieuws en houdt de Olijke Sprot mij voor het lapje? Zodat hij nog harder lachen kan dan hij gewoonlijk al doet? 

Alleen de tekst van het aanstaande regeringsakkoord kan hierover uitkomst bieden. Wij wachten af. Desnoods tot Sint Juttemis.

Afbeelding / www.wikipedia.org

Rubriek Gastbijdrage

Gastauteur

We vragen met enige regelmaat aan bekende of minder bekende Rotterdammers om een bijdrage te leveren aan Stadslog. Of dergelijke Rotterdammers komen zèlf met relevante stukk...

Bekijk profiel