Opbeurend verlies

20-10-2017 12:22

Door Hasko van Dalen

Ook na de derde poulewedstrijd in de Champions League bleef Feyenoord zonder punten achter. Nu was Shakhtar Donetsk met 1-2 te sterk. Toch was de stemming bij de supporters minder bedrukt dan bij andere nederlagen. Het vertoonde spel gaf weer hoop voor de toekomst.

Op Vak V was de algemene stemming: jammer, maar helaas. Eigenlijk hadden we wel genoten van weer eens een ouderwets avondje Europees voetbal. De fans hebben daarbij zo hun eigen invulling van het miljoenenbal. Vooraf zong het grootste koor van Nederland uit volle borst “Mijn Feyenoord”, het nieuwste clublied. Een tijd geleden was ik in het buitenland waar een pianist in een bar nietsvermoedend Sweet Caroline van Neil Diamond speelde. Toen hij bij het refrein aankwam werd hij opeens vanuit alle hoeken overstemd door een keurig in de wijs meegezongen: “Mijn Feyenoord”. De verbouwereerde man wist niet wat hem overkwam. Aan overstemmen deden de fans ook dinsdagavond. Van de befaamde Champions League hymne was nauwelijks iets te horen, doordat in vrijwel alle vakken luidkeels het eigen clublied werd gezongen. Ook Vak V liet zich niet onbetuigd.

Voetbalexperts

Daarna schreeuwden we ons op Vak V de eerste minuten ook nog eens de kelen schor met aanmoedigen voor onze ploeg. Feyenoord begon ijzersterk en creëerde de ene kans na de andere. Al in de tweede minuut had het raak kunnen zijn. Raak móeten zijn volgens de experts op de tribune. Er zitten op Vak V heel wat jongens en mannen die bij de amateurs van Feyenoord actief zijn of actief zijn geweest. Een bundeling van voetbalkennis waar je u tegen zegt. Tussen alle opwinding over de wedstrijd oor ontstond zo een prachtige discussie over de te voeren over tactiek, kwaliteiten van individuele spelers en het verschil in tempo tussen Nederlandse en buitenlandse clubs. We hadden zo aan kunnen schuiven bij Studio Voetbal, Voetbal Inside of Natafelen. Ik zal u de mening van de experts even kort doorgeven. Waar Feyenoord de bal achterin gemiddeld tien keer heen en weer spelde, deed Shakhtar dat hooguit drie keer. Daarna liet een middenvelder zich zakken om de bal te ontvangen en die direct door te passen aan een buitenspeler, die al gestart was op het moment dat die middenvelder zich liet zakken. Natuurlijk was er ook weer commentaar op sommige spelers. Vilhena speelde teveel postbode voetbal. Boëtius liep steeds verkeerd en Toornstra was weer uit vorm. Maar gek genoeg was dit commentaar deze keer mild. Geen gevloek, getier, verwensingen of afkeurend gefluit. Zelfs de invalbeurt van Michiel Kramer werd positief beoordeeld. We vonden het jammer voor hem en voor ons dat zijn kopbal in de laatste minuut op de paal belandde. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest.

Hoop voor de toekomst

Dit keer gingen we dus niet met een forse kater naar huis. Er was eerder sprake van berusting. Op het niveau van de Champions league heeft Feyenoord nog niets te zoeken. Toch constateerden we ook dat het steeds beter gaat. We waren niet helemaal meer kansloos. Dat geeft hoop voor de nabije toekomst. Ook voor de klassieker van aanstaande zondag. 

Afbeelding / http://442oonsorg.wikia.com

Rubriek Vanuit de Kuip

Hasko van Dalen

Hasko van Dalen (geboren 11 december 1949) is al meer dan 50 jaar supporter van Feyenoord en sinds 1983 een trouwe bezoeker van alle thuiswedstrijden. Zijn vaste stek is Vak V, waa...

Bekijk profiel