Alles is een wedstrijd

12-7-2013 19:45

Door Daniël Dee

Momenteel staat de teller op 98 ontvangen sms'jes en 85 verzonden sms'jes. Aan whatsappen doe ik niet. Ik had een mooie 3D-telefoon van LG, dus ik heb me er even aan gewaagd, maar binnen drie maanden sloeg de software op tilt en de accuduur vond ik toch al veel te kort, dus greep ik weer naar mijn oude vertrouwde onverwoestbare koelkast. Wel had ik me nog een kartonnen envelop laten toezenden waarin ik het toestel ter reparatie kon opsturen, maar dat heb ik nooit meer gedaan. Het voelde namelijk als een bevrijding, dus ik zal niet snel weer een smartphone aanschaffen. Voor mij moet een telefoon bellen en meer hoeft niet, maar daar gaat het nu niet over.
Het bijhouden van het aantal ontvangen en verzonden sms'jes is voor mij een wedstrijd. Het gaat erom welke er als eerste op de honderd komt te staan. Wanneer dat de ontvangen sms'jes zijn, dan heb ik gewonnen, want ik krijg dan meer dan ik verzend, ergo: dan ben ik populair. Ik ga zelfs zo ver dat ik dagen geen sms'jes beantwoord, zelfs geen dringende, om maar meer ontvangen dan verzonden sms'jes te verkrijgen. Wanneer beide over de honderd zijn gekomen, wis ik alles en begin weer opnieuw. Ik ben een zielig figuur.  
Alles is een wedstrijd. Zo zou je het leven en de wereld kunnen benaderen, maar dat doe ik liever niet, want dan wordt pijnlijk duidelijk hoeveel ik eigenlijk verlies.
De tussenstanden controleer ik veelal als ik rustig op de wc zit.

Rubriek D-day

Daniël Dee

Daniël Dee is een Rotterdamse dichter en schrijver. Hij publiceerde diverse dichtbundels, trad onder andere op bij Lowlands en Poetry International en maakte onlangs zijn proz...

Bekijk profiel