Uitdroging lag op de loer

11-7-2013 19:10

Door Daniël Dee

Voor de ingang van het Metropolis-festival, dat dit jaar voor de vijfentwintigste keer gehouden werd, stond een rij.
'Waar controleren ze op?' vroeg mijn geliefde.
'Of je wel de juiste outfit aan hebt voor het festival,' zei ik.
'Check,' zei mijn geliefde.
'En verder of je drugs, drank en bermbommen bij je hebt.'
'Check,' zei mijn geliefde.
Ik was alweer een aantal jaar niet langs geweest, maar in mijn herinnering was Metropolis een open festival. Daar lijkt nu weinig van over. Het zal de nieuwe tijd wel zijn. Na de rellen in Hoek van Holland is elk festival in Zuid-Holland een tikkeltje nerveus. Dus wachtten wij gedwee voor de toegangspoortjes.
Omdat wij met het hele gezin waren, liep ik met kinderwagen door de toegangspoortjes. In de kinderwagen lag een baby te slapen, dus ze geloofden het wel en lieten mij zonder verdere controle passeren. Tip voor volgend jaar: neem een kinderwagen mee en stouw die vol met drank.
Naast de 3voor12-tent, in de schaduw van een boom, zat op een kleedje een vriendin ons reeds op te wachten. Ik haalde gelijk een rondje bier, maar festivalbier is zo op, dus vijf minuten later ging Stijn een rondje halen. Stijn kende ik niet, hij was met een andere vriend komen aanwaaien, desalniettemin gaf ik hem de benodigde muntjes. Na een uur was Stijn nog niet terug en hij nam zijn telefoon ook niet op. Pas na tweeënhalf uur verscheen hij met bier. Hij vertelde dat hij in de rij stond voor de bar toen na een half uur bleek dat al het bier aldaar op was. De hele massa moest toen naar de andere bar. Achter die bar stonden zes studenten voor een festival van 40.000 bezoekers, dus vandaar dat het even duurde. Onderwijl steeg de temperatuur en was er nergens water verkrijgbaar.
Het gevaar voor uitdroging lag op de loer, maar ik vermaakte me prima. Dat was vooral aan de baby te danken. Ik had haar op mijn buik in de Baby Björn gehesen. Tip voor de man die op vrouwenjacht gaat: neem een baby. Je hoeft je dan echt geen zorgen te maken om aandacht. En wie zich voor dat doeleinde niet meteen wil voortplanten: bel me even, ik heb nog wel een baby in de aanbieding. We kunnen vast wel iets regelen. En ik heb twee keer een optreden van de Kift mogen zien, dus mij hoor je niet klagen. Met of zonder bier: die Zaanse mannen zijn altijd fantastisch om te horen. Zelfs mijn oudste dochter was enthousiast, maar misschien was dat meer omdat ze haar vader voor het eerst ergens begeesterd over zag.

Rubriek D-day

Daniël Dee

Daniël Dee is een Rotterdamse dichter en schrijver. Hij publiceerde diverse dichtbundels, trad onder andere op bij Lowlands en Poetry International en maakte onlangs zijn proz...

Bekijk profiel