Veren voor het GDMW-festival

7-10-2012 11:31

Door Daniël Dee

Afgelopen zaterdag was de vijftiende editie van het Geen Daden Maar Woorden-festival; iedereen die iets voorstelt in de Rotterdamse letteren was dan ook aanwezig. Ik zag Ester Naomi Perquin een gedicht voordragen met drie dansers van het Scapino Ballet. Na afloop had ik sterk de on-Rotterdamse neiging om vele veren in het achterste van Perquin en de dansers te steken. Dat heb ik niet gedaan, want ik denk dat dat er heel raar uit zou hebben gezien in de foyer van de schouwburg. Hoewel er vast bezoekers zouden zijn geweest die gedacht zouden hebben dat het gewoon een performance was. Ik vermoed dat mijn vrouw daar in elk geval minder gelukkig mee zou zijn.
Ook zag ik de documentaire Tamelijk gelukkig over de Rotterdamse auteur Bob den Uyl. Na afloop had ik wederom de on-Rotterdamse neiging om vele veren in het achterste van regisseur Peter Scholten en producent Jeroen S. Rozendaal te steken. Ook dat heb ik niet gedaan, al vermoed ik dat mijn vrouw daar een stuk minder problemen mee zou hebben.
Met twee van zulke hoogtepunten kon mijn avond niet meer stuk, ook al had ik een nieuwe boxershort aan (het was tenslotte zaterdagavond) die net iets te krap zat (Waarom deel ik deze informatie?), zeker met al die veren die ik daar van nature heb.
Hoe dan ook: ik hield de veren voor mezelf en vloog uiteindelijk, na een lange, lange avond, weg in de nacht, maar dat is weer een heel ander verhaal.

Rubriek D-day

Daniël Dee

Daniël Dee is een Rotterdamse dichter en schrijver. Hij publiceerde diverse dichtbundels, trad onder andere op bij Lowlands en Poetry International en maakte onlangs zijn proz...

Bekijk profiel