Zaterdag 3.11.2012

4-11-2012 11:22

Door Daniël Dee

Het asfalt droogt alweer aardig. Het is windstil. In de straat liggen hopen bladeren en enkele verwaaide folders en kranten.

Om de Doomsday Killer te vangen, moet Dexter een eigen macaber tafereel maken. Wanneer een lokale dominee meldt dat zijn kerk is berooft, ontdekt Nick al snel dat het een Wesen-kerk betreft. Ted en Barney bespreken of het een goed idee is om een levensveranderende beslissing te nemen. Kevin nodigt Jackie uit voor een rendez-vous om middernacht.

Oudste dochter in bad gestopt, daarna in trein naar Groningen gestapt. Uiteraard eerst mijn dochter weer uit bad gehaald. Op de presentatie van de dichtbundel Van de straat van schrijver en vriend Karel ten Haaf in café Marleen bier gedronken. Daarna de trein terug naar Rotterdam genomen. Songs of love and hate van Leonard Cohen opgezet. Dat was al ver voorbij middernacht, dus eigenlijk al zondag.

V.: Armen in de lucht.
D.: Nee.
V.: Ja, hij moet uit. Hij is vies.
D.: Nouhou.
V.: Zo.
D.: Ik ben bloot, maar ik moet niet in bad.
V.: Nee, maar je krijgt een schone romper aan en een schone luier. Kom.
D.: Ik wil dat niet.
V.: Ja kom, niet zo gek nou.
D.: Deze (trekt een romper uit de kast).
V.: Ja, dat is goed. Ga maar op de bank liggen. Kom. Anders krijg je deze niet aan. Je gaat liggen of je krijgt een ander aan.
D.: Ja, ja, ja, deze (pakt een andere romper van de grond).
V.: Nee, die is vies. Kom. Even een luier aan en kleertjes. Kom maar. Waarom is het nou elke ochtend en elke avond hetzelfde? Wat zeg je?
D.: Hé, ik heb een grote luier.
V.: Natuurlijk is dat een grote luier. Je bent toch een grote peuter. Niet huilen.

Rubriek D-day

Daniël Dee

Daniël Dee is een Rotterdamse dichter en schrijver. Hij publiceerde diverse dichtbundels, trad onder andere op bij Lowlands en Poetry International en maakte onlangs zijn proz...

Bekijk profiel