Brief aan de RET

29-6-2015 08:40

Door Gastauteur

Spijkenisse, 26 juni 2015.
Betreft: klacht

 

Geachte heer/mevrouw,

 

Al jaren reis ik naar tevredenheid met de RET. Ik maak veelvuldig gebruik van uw diensten. Echter, er is een ding dat ik niet kan verkroppen. Het betreft de D-lijn. Het stuk tussen Rhoon en Slinge. U zult, nu ik dit zo noem, al weten waar ik het over heb.

 

In het begin maakte ik me er niet zo druk om. Ik accepteerde het zoals ook mijn medereizigers het accepteerden. Ik bleef naar buiten kijken en deed alsof het mij niet deerde. Om mij heen zag ik anderen hetzelfde doen. Maar wat begon met een kleine irritatie, is uitgegroeid tot een staat van totale verontwaardiging, ongeloof en woede. Dat u dit zo heeft kunnen laten gebeuren, gaat mijn pet te boven. Dat hier in al die jaren niets aan gedaan is, dat duizenden vrouwen hier het slachtoffer van worden, keer op keer, vaak meerdere keren op een dag. Onschuldige reizigers worden aan uw wanpraktijken blootgesteld en er is niemand, ik herhaal niemand, die er ook maar iets aan doet.

 

Ik kan me niet voorstellen dat ik de eerste ben die u hierover schrijft. Er moeten meerderen zijn geweest. Ik zie het aan hun ogen in de metro, mijn medemartelaren. Misschien durven ze niets te zeggen. Hebben ze het geaccepteerd als een noodzakelijk kwaad, en ben ik de ongeluksbode. Of ze hebben u wel geschreven, maar u heeft alle brieven en smeekbedes genegeerd. Hoewel ik in mijn eerste verklaring wil geloven, raak ik er steeds meer van overtuigd dat het opzet is geweest. Dat u de klachten heeft genegeerd en zelfs opzettelijk, ja, opzettelijk deze wanpraktijken in stand houdt. Wellicht heeft u zelfs deze metrolijn met opzet zo gecreëerd. Zodat de viespeuken onder mijn medereizigers en het RET-personeel lekker aan hun trekken komen op het lange stuk zonder haltes tussen Slinge en Rhoon.

 

Zeg nu zelf, de naam kan geen toeval zijn. Dat dit toevallig plaatsvindt op de D-lijn! We hebben ook een E-lijn, zult u zeggen? Waarom hebben we het daar dan niet gedaan? Dit klopt. Maar dit euvel speelt al jaren en de E-lijn is nieuw. Ik heb geen inzage in uw beleidsplannen, maar daar zullen vast weer nieuwe wanstaltigheden voor gepland zijn.

 

Het kan geen toeval zijn dat de namen A,B,C,D en nu de E lijn, precies overeenkomen met het meetstelsel van de cupmaten. En wij maar schudden met onze borsten, omdat u er niet voor kunt, nee wilt zorgen dat de metro op dat stuk een beetje soepel rijdt. Menigmaal moet ik mijn armen op dit stuk om mijn bustes slaan, om te voorkomen dat ze uit mijn cups trillen. En de mannen maar kijken hè. Ze doen alsof ze niet kijken, maar ik zie het wel. Die beveiligingscamera’s hangen er niet voor niets. De chauffeur kijkt op zijn scherm sjort aan zijn lul tijdens het rijden.

 

Als u denkt dat ik het hierbij laat zitten heeft u het mis. Ik maak hier een rechtszaak van. In de bijlage treft u een foto van mijzelf in de metro, waarop u kunt zien dat mijn borsten uit mijn cups getrild zijn. Ik zal er niet voor terugschrikken deze foto als bewijsmateriaal aan te voeren. Ik trek de RET helemaal leeg. Ik wil mijn reiskosten van de afgelopen twintig jaar terug. Ik wens dat de schade die de RET mij heeft berokkend, zowel de geestelijke als de lichamelijke schade, wordt vergoed. Ik ben bereid dit te brengen tot het Hooggerechtshof.

 

Ik verwacht een brief terug, waarin u mij mededeelt dat aan mijn wensen zult voldoen. Anders ben ik nog niet klaar met de RET. Met jullie hoerenmetro.

 

In afwachting van uw reactie,

Sacha Boom

 

Ziehier de persoonlijke website van Sacha Boom...

 

Afbeelding / www.treinreiziger.nl

Rubriek Gastbijdrage

Gastauteur

We vragen met enige regelmaat aan bekende of minder bekende Rotterdammers om een bijdrage te leveren aan Stadslog. Of dergelijke Rotterdammers komen zèlf met relevante stukk...

Bekijk profiel