Onbalans in de Rotterdamse politiek

5-2-2018 13:54

Door Gastauteur

Net als Stadslog wil ex- (en wie weet toekomstig) politicus Manuel Kneepkens geen beeldenstorm, maar een beeldenuitbreiding

Gisteren toen ik het Stadhuis verliet, na een kennismakingsbijeenkomst met enige andere enthousiaste mensen op de lijst van Stadsinitiatief  (waarvan ik van harte toegezegd heb de lijstduwer te worden) kreeg ik een inzicht.

Ik verliet het Stadhuis, door de deur, die uitziet op de binnentuin. Daar staat het beeld van Neptunus-Poseidon, de god van de zeevaart en het beeld Mercurius-Hermes, de god van de handel. Goden, typisch voor Rotterdam.

Maar Rotterdam is toch niet enkel een mannenstad? Waar is hier de andere helft van de mensheid? Rotterdam is in onbalans wat het mannelijke en het vrouwelijke betreft. Die balans dient te worden hersteld. En dat dient ook in de buitenruimte uitgedrukt.

Hoogste tijd dat in de binnentuin ook het beeld van Venus-Aphrodite, de godin van de Liefde en het beeld van Minerva-Pallas Athene, de godin van de wetenschap, komen te staan.

Afbeelding / wikipedia.org

Rubriek Gastbijdrage

Gastauteur

We vragen met enige regelmaat aan bekende of minder bekende Rotterdammers om een bijdrage te leveren aan Stadslog. Of dergelijke Rotterdammers komen zèlf met relevante stukk...

Bekijk profiel