De grootste flirt van Rotterdam-Noord

28-4-2015 19:36

Door @SLAM

Prachtige miniatuur over de positieve bijwerkingen van een fietsbel 

 

Mijn fietsbel. Mijn grote zilveren knoepert. Ik kocht hem op de Kleiweg, omdat de humor van “tring”-roepen er ook wel een beetje afging. Ik wilde indruk maken, een geluid produceren waarvan je met je stuur gaat zwieren, het gevoel krijgt dat er een heel peleton in je wiel zit.

 

De sympathieke ondernemer bevestigde het apparaat aan mijn stuur en fier fietste ik weg, hopende dat er snel een verkeerssituatie zou voordoen waar mijn klokkengeluid mij ruim baan zou geven. Dat gebeurde niet direct, maar de dagen daarna ontdekte ik al snel dat ik een miskoop had gedaan. Ik heb dat wel vaker.

 

De fietsbel maakte een prachtig geluid, een luide Ting Tong, met een dikke, nagalmende  ‘onggg’. Maar het asfalt van de Kleiweg en de Rozenlaan was toch andere koek dan de route die ik normaliter afleg. Mijn dagelijkse sleur leidt mij over de Insulindestraat, de Luik-Bastenaken-Luik van Rotterdam. Daar begon mijn bel een eigen leven te leiden. Iedere klinker, hobbel of kei produceerde een belgeluid, of ik nu wilde of niet.

 

De verkoper van de fietsenwinkel ruilde zonder morren mijn bel om, bevestigde hem zelfs weer aan mijn stuur, maar de toegift bleef. Ik gooide het ding in een ondergrondse container en kocht bij de Hema een goudkleurig exemplaar. Voor exact dezelfde prijs, tegen mijn verwachting in.

 

Het leek even goed te gaan, maar na een paar dagen woon-werkverkeer over de Insulindestraat vertoonde mijn fietsbel wederom hetzelfde euvel. 

 

Andere fietsers kijken geïrriteerd om. Mensen kijken uit het raam, alsof de ijscoman eraan komt. Ik haalde het ding bijna weer van mijn stuur, totdat ik ergens achter kwam. Mijn fietsbel is namelijk de grootste flirt van Rotterdam Noord. Ieder hobbeltje of kuiltje gecombineerd met vrouwen die mijn pad kruisen, levert steevast een glimlach op.

 

Mijn fietsbel blijft.

 

Afbeelding / @SLAM

 

Rubriek Geenszins blind

@SLAM

@SLAM fungeert al sinds zijn geboorte als Rotterdammer. De liefde voor Rotterdam steekt hij niet onder stoelen of tafels (vrij naar Wijnschenk), maar is geenszins blind voor achter...

Bekijk profiel