'We houden het graag netjes'

15-6-2015 10:16

Door @SLAM

Statement richting de medeburgers van Rotterdam-Noord (uit eigen kring)
 
Al tijden ergeren Tjeerd, mijn buurman, en ik ons aan het mini milieupark voor onze deur. Sinds de bovengrondse megacontainer van het Leger des Heils er staat, plaatsen buurtbewoners er graag grof vuil tegenaan. Of ze dumpen het vuil gewoon in deze nieuwe trekpleister. In het weekend is het vaste prik met de papierbakken. Deze zitten reeds voor de vrijdagmiddagborrel vol. Doorgeven bij de gemeente is lastig, want de mailbox van de regiemedewerkster schoon, heel, veilig zit nét zo vol. De klachten komen automatisch retour.
 
Onze buurtgenoten, die braaf thuis het afval scheiden, beschouwen hun burgerplicht als lopende tot aan de papierbak. Want geconfronteerd met een overvolle bak, kunnen de paperassen er, vinden zij kennelijk, ook prima náást worden gedropt. In het weekend waaien de zorgvuldig gesorteerde verpakkingen, nota's en enveloppen derhalve door de hele buurt. Hun eigen buurt nota bene! Tjeerd en ik vonden dat we maar eens een statement moesten maken.
 
 

Rubriek Geenszins blind

@SLAM

@SLAM fungeert al sinds zijn geboorte als Rotterdammer. De liefde voor Rotterdam steekt hij niet onder stoelen of tafels (vrij naar Wijnschenk), maar is geenszins blind voor achter...

Bekijk profiel