BEN IK TOCH NIET GEK?

10-7-2013 22:27

Door Stefan van Hoek

Ik sluit op de zondagmiddag wel degelijk aan in de rij aanschafgeilen op de roltrap naar het gadgetpaleis aan het Binnenwegplein. Crisis? Wat een drukte. Het enige wat ik nodig heb, is een nieuwe ouderwetse doos om - heel ouderwets - cd's in op te bergen. Niet voorradig op de eerste verdieping, vertelt een van de vele hulpvaardige roodgehemden mij. Misschien op de tweede verdieping, bij de accessoires.

   Naast een roltrap is er ook een gewone trap aanwezig. Die besluit ik te nemen. Afwisseling. Mijn invulling van living on the edge. Boven klamp ik bijna onmiddellijk een verse roodgehemde aan. Niet letterlijk, want ik voer de adagia "Niet aan het lichaam" en "Fikken van de koets" hoog in het vaandel. Een eenvoudige doos graag. Om eenvoudige cd's in op te bergen. Is het onbegrip of meewarigheid dat me van boven de rode gloed in de ogen priemt? Misschien op de eerste verdieping, bij de accessoires.

   Weer terug bij af wordt het leger van roodgehemden nog overtroffen door dat van tientallen beeldschermen - plasma? LCD? geen verstand van - die alle aan staan. Het is inmiddels half twee. De club gaat zo aftrappen voor de tweede helft in Nijmegen. Tientallen beeldschermen en de club nergens te bekennen, net als een eenvoudige doos om cd's in op te bergen. Ik laat de accessoires de accessoires. 

 

Als ik mijzelf niet heel snel per roltrap hiervandaan naar buiten laat vervoeren, word ik toch wel gek. 

 

Rubriek Hoekig

Stefan van Hoek

Hij werd geboren en groeide op in de hoofdstad van de provincie Zeeland. Na het afronden van zijn atheneum-opleiding verhuisde hij naar Rotterdam om verder te schaven aan zijn mens...

Bekijk profiel