FOEBELLEBLOCH

28-8-2013 22:58

Door Stefan van Hoek

 

Dus ik die artist impression van het nieuwe Fijenoort-stadion op me rug late tattoowere, blijkt het helemaal nog niet zeker te zijn dat het ooit gebouwt word,” aldus een verbouwereerde Jordy Clasie.

 

Ach ja, dacht ik. Laat ik eens met een grap over Jordy Clasie beginnen. Feyenoord heeft zich, na de slechtste seizoenstart in de eredivisie ooit, opgericht tegen NAC en Clasie heeft eindelijk weer een goeie pot gespeeld, met twee assists. Dus denk ik dat zijn zaakwaarnemer niet direct een team van advocaten zal inschakelen om me wegens het toebrengen van imagoschade voor het gerecht te dagen. Het advocatenteam neemt gewoon contact op met dat van mij en onderling zal een en ander in der minne worden geschikt. Het zal er wel op neerkomen dat ik een afgedwongen vrijwillige donatie moet doen aan een charitatieve instelling. De 'Stigting Geev Voutiev Getattooweerde Kinduruh Un Toekoms', of zoiets.

 

Voorafgaand aan de publicatie van mijn grap heb ik gekeken of ik op internet kon terugvinden wat ook weer de werkelijke blundertekst van Clasies tatoeage is. De googlezoekterm 'Clasie tattoo' leverde als eerste hit een verwijzing naar www.voetbalblog.nl op.

    “Clasie had op zijn bovenarm de tekst 'You mean everything in my life' speciaal voor zijn vader James laten zetten,” meldde het bericht op de site, geschreven door ene Erwin. “Helaas is er een grove spelfout gemaakt bij het laatste woord. Zie hieronder een foto met de tekst ‘You are everyting in my life’ bij de tatoeage. Helaas is de tatoëerder de letter ‘H’ vergeten bij ‘Everyting’,” gaf Erwin monter te kennen.

    Waar kwamen we dat nog tegen, dit soort proeven van bekwaamheid? Onderzoeksjournalistiek met de hoofdletter W (van 'Whatever'). Binnen drie zinnen wist Erwin de tekst van 'You mean everything in my life' te verhaspelen tot ‘You are everyting in my life’, zich verkneukelend over de vergeten 'h'. Op de eronder geplaatste foto valt toch werkelijk duidelijk het woord 'mean' en niet 'are' te lezen. Onderwijl liet Erwin ook nog na drie maal achtereen een 'e' in het woord 'tatoeëerder' te zetten.

 

Moraal van het verhaal: wat is voetbal toch een schitterende sport, maar wat jammer dat er zo weinig aandacht aan wordt besteed.

 

 

Afbeelding/www.eviepurves.com

Rubriek Hoekig

Stefan van Hoek

Hij werd geboren en groeide op in de hoofdstad van de provincie Zeeland. Na het afronden van zijn atheneum-opleiding verhuisde hij naar Rotterdam om verder te schaven aan zijn mens...

Bekijk profiel