FORMAT

7-1-2015 09:13

Door Stefan van Hoek

Boer Tom heeft al een vriendin,” lees ik op de Privé webzijde van orakelmedium De Telegraaf. Nu zult u zich misschien afvragen hoe een wijsgeer als ik op de bewuste webzijde verzeild raakt. Dat kan ik u uitleggen: op diverse sociale media zijn medemensen – ze worden ook wel 'vrienden' of 'volgers' genoemd – zo sociaal hun 'vrienden' en/of 'volgers' genoemde broeders en zusters op dit ondermaanse te wijzen op allerlei, dat ook voor anderen wellicht best de moeite waard zou kunnen zijn. Verder is het slechts een kwestie van de eerste impuls volgen: 'click' op de 'link'. En het geduld weten op te brengen het gehele artikel te lezen. Koppensnellen doet u maar in uw eigen tijd.

 

Maar goed, boer Tom heeft dus al een vriendin. Ja, en? Denk ik dan. Wellicht zoekt boer Tom geen vriendin, maar een vrouw. Toch ga ik de rest van de dag niet vullen met het speculeren naar de beweegreden van boer Tom. Nou, even dan. Misschien heeft de vriendin van boer Tom diens huwelijksaanzoek naast zich neergelegd en wil ze slechts zijn vriendin, maar niet zijn vrouw zijn. En nu is boer Tom tot de conclusie gekomen dat hij coûte que coûte een vrouw, een eega, een wettelijke wederhelft, een ja-woordzegster wil.

 

Als ik boer Tom was, zou ik die vriendin er wel naast houden. Sterker: zelf zou ik beter in het programma Boer zoekt vrouw die best geporteerd is van een trio met zijn vriendin passen. Tenminste. Daar zou ik in passen als ik mijn dagelijkse habitat van centrumstedelijk condominium zou verruilen voor een boerderij. En als ik om vijf uur 's ochtends op zou staan in plaats van dat ik om vijf uur 's ochtends naar bed ga. Voorlopig ben ik echter van mening dat ik voor het te bedde gaan liever om half vijf 's nachts nog een stukje koe in de koekenpan leg, dan dat ik om half zes 's ochtends een iedere morgen op het eerste gezicht weer onafzienbare trits vrouwenrunderen moet melken. De kans dat boer Stefan binnen afzienbare tijd een vrouw zoekt, acht ik dan ook niet heel erg groot. Maar misschien dat TV Rijnmond te porren is voor een datingachtig programma Centrumbewoner zoekt vrouw die ook niets met melkquota te maken wil hebben, maar desalniettemin best geporteerd is van een trio met de centrumbewoner in kwestie en diens vriendin.

 

De vrouw die in heur brief ter aanbeveling van zichzelve gewaagt van het feit dat de melkquota binnen de Europese Unie per 1 april 2015 zullen zijn afgeschaft en dat dit zou kunnen leiden tot een ingrijpende daling van de prijs van melkproducten, maakt overigens een duidelijk verhoogde kans op het wederhelftschap. Centrumbewoner Stefan houdt nu eenmaal van vrouwen die wat betreft feitelijkheden beslagen ten ijs komen. Vrouw die schaapjes meer dan op het droge heeft geen bezwaar.

 

 

Afbeelding: http://www.sidestreetstyle.com/2013/06/tractor-ted-farm-show.html

Rubriek Hoekig

Stefan van Hoek

Hij werd geboren en groeide op in de hoofdstad van de provincie Zeeland. Na het afronden van zijn atheneum-opleiding verhuisde hij naar Rotterdam om verder te schaven aan zijn mens...

Bekijk profiel