GROETEN UIT DE SPREEKKAMER

16-4-2015 11:03

Door Stefan van Hoek

 

Maandag was ik bij mijn huisarts. Netjes op tijd, 5 minuten voor het tijdstip van de daadwerkelijke afspraak. De assistente gaf mij te kennen dat de huisarts nog niet was teruggekeerd van een visite en vroeg mij of ik een nieuwe afspraak voor de volgende dag wilde maken.

   Ik beaamde.

   Ze vroeg of ze een afspraakpapiertje voor me moest printen.

   Ik beaamde.

   “Bij het niet nakomen van bovenstaande afspraak zal euro 10.00 in rekening gebracht worden,” las ik onderaan het briefje.

 

De volgende dag heb ik tijdens mijn bezoek € 110,- geëist. € 100,- wegens zijn feilen waar het de afspraak van de dag tevoren betrof. Ja, dat bedrag voor verspilde tijd van een phänomän als ik staat in verhouding tot de verspilde tijd van een eenvoudige huisarts. En € 10,- voor de notatiewijze 'euro 10.00', waar de desinteresse van afdruipt. De wandeling van mijn grot aan de Eendrachtsweg naar het Mathenesserplein heb ik niet eens in mijn berekening verdisconteerd, dus de dokter kwam nog weg met een koopje ook. De beste man was het niet met mijn berekening eens en weigerde de poeplap te trekken. Moet je gewoon niet doen, het met me oneens zijn. Tenzij ik ongewapend ben. Dan heb ik uit zelfbehoud meestal een veel minder kort lontje.

 

Ik ben er nog niet toe gekomen ter tafel te brengen wat ik mankeer. Wel houd ik de medicijnman inmiddels bijna 48 uur in gijzeling. Beiden hebben we nu reuze trek gekregen. En de scherpschutters, die kennelijk dachten ongezien naast de dakkapellen op de woningen hier tegenover hun positie in te nemen, beginnen ietwat op mijn zenuwen te werken. Die laag overvliegende helikopter draagt ook al niet bij aan het gevoel of ik mij in een spa dan wel wellness center bevind. Dat moet die ettertrut van een assistente op haar geweten hebben. Ik had haar geen vrijgeleide moeten geven. Die heeft natuurlijk direct telefonisch de sterke arm verwittigd.

   Misschien eerst maar eens aan mijn huisarts vragen of er ook valium of iets vergelijkbaar rustgevends 'in da house' is. Als ie me een kopje valeriaanthee aanbiedt, geef ik hem een corrigerende tik met de kolf van mijn geweer. Ik mot in milligrammen behapbare én in de bijsluiter weergegeven rustbrengers. Ik wil weten wat ik slik en hoeveel. Aan en in mijn lijf geen homeopathisch gezweef, waarvan ik de werkzaamheid nog maar moet afwachten.

   Ik denk dat ik een pizzakoerier bel. Eerst zien uit te vinden welke pizzeria de koeriers met de grootste bezorgbakken levert. Als een moderne Hugo de Groot in zo'n bezorgbak achterop de brommer ontsnappen, ik voel er veel voor. Laat ik me in de Witte de Withstraat afzetten en ga ik bij Tel Aviv een shoarmaschotel eten.

 

 

Afbeelding: www.112meerlanden.nl

Rubriek Hoekig

Stefan van Hoek

Hij werd geboren en groeide op in de hoofdstad van de provincie Zeeland. Na het afronden van zijn atheneum-opleiding verhuisde hij naar Rotterdam om verder te schaven aan zijn mens...

Bekijk profiel