HET HUWELIJKSGESCHENK

24-1-2015 22:40

Door Stefan van Hoek

Een prachtige dag om mij eens een huwelijkscadeau cadeau te doen, dacht ik hedenmiddag. Een CD-box met heus boekwerkje, 3 CD's + 1 DVD.

 

"The New York Times en de Rough Guide selecteerden Rotterdam als bijzondere bestemming voor 2014. Toen ging het hard. De tweede stad van Nederland is inmiddels hipper dan Amsterdam," luidde het in de Volkskrant van woensdag 20 augustus 2014.

 

Op één van de 3 CD's staat een optreden van The Wedding Present, opgenomen in Rotterdam. (Noch de website van de band, noch de hoes geeft uitsluitsel over wáár exact, maar dat kan nauwelijks elders dan in Nighttown zijn geweest.)

 

Het optreden dateert uit 1988, dus reeds tóen was Rotterdam hipper dan Amsterdam. Los van het feit dat ik in 1988 in Rotterdam ben komen wonen, kan ik dat als narcist vanzelfsprekend niet helemaal - ach, laat ik eerlijk zijn: helemaal niet - zien. Waar is men anders immers narcist voor?

 

Ja, om zichzelf een huwelijksgeschenk te geven, is men inderdaad óók narcist.

Rubriek Hoekig

Stefan van Hoek

Hij werd geboren en groeide op in de hoofdstad van de provincie Zeeland. Na het afronden van zijn atheneum-opleiding verhuisde hij naar Rotterdam om verder te schaven aan zijn mens...

Bekijk profiel