TV LAB

19-8-2013 08:01

Door Stefan van Hoek

 

Zomergasten live vanaf het circuit van Rotterdam City Racing:

 

Een verrassende wending aan/kekke vormbreuk in een televisieformat dat staat als een niet meer staand huis in de Drievriendenstraat, dat wél netjes na gedane arbeid werd opgeruimd.

 

Een mooie inleiding voor de Zomergasten-editie van volgende week met slechts fragmenten van de beste Formule 1 autocrashes uit decennia televisiegeschiedenis, de week erop gevolgd door sec hoogtepunten uit ' Faces of Death'

 

Wilfried de Jong had niet naar Hilversum hoeven afreizen, maar gewoon in Rotterdam kunnen blijven, dus dat had de publieke omroep – en indirect u en mij als belastingbetaler – reiskosten bespaard, hetgeen wij smalend af zouden kunnen doen met 'een druppel op een gloeiende plaat' maar even goed met een houd er de moed maar in-opvatting zouden kunnen beschouwen als 'alle kleine beetjes helpen'.

 

De tigtallen maagzweerverwekkende twitterberichten van zich belangrijk achtend Nederland zouden 's avonds al weer grotendeels tot het verleden behoren.
 

De als intellectueel gepresenteerde babbelebabbelebabbelebabinterressantdoenerijshow zou grotendeels verloren zijn gegaan in het geluid van brullende motoren.

 

Tweets over de slechtste seizoenstart van Feyenoord in de Eredivisie ooit waren in aantal verbleekt tot een futiel niemendalletje.

 

Die geweldige skyline vol leegstand zou weer eens onder de aandacht gebracht worden van die enkele potentiële huurder die kennelijk nog wel in een branche opereert waar een belegde boterham of zelfs cateringservice mee te verdienen is.
 

Onder het mom van 'je kunt het maar gehad hebben' zouden beide, de race en de babbelebabshow voor de zich elite wanenden uit die drooggelegde moerasdelta genaamd 'Nederland', tegelijkertijd weer achter de rug zijn.
 

De qualitijtscouranten AD en NRC hadden hun sportbijlage en de grote zomergastenterugblik kunnen combineren tot een vuistdik maandagmagazine.

 

De Zomergast van dienst had zich aan een ellenlang exposé kunnen wijden, waaruit had moeten blijken dat het toedienen van EPO aan raceauto's weinig tot niets aan de uitslag van een race zou veranderen en al doende wellicht een lans kunnen breken voor het wederom laten plaatshebben in de stad van 'Le grand départ de la Grande Boucle'.

 

Bij nader inzien misschien toch niet zo'n goed idee, omdat het zich belangrijk achtende deel der natie nog maandenlang zwaar op de peristaltische beweging van de kringspier werkend zou twitteren over de delen van het gesprek die waren weggevallen in het motorgebrul en wat daar precies gezegd zou zijn. #zg

 

 

Afbeelding/8tracks.com

Rubriek Hoekig

Stefan van Hoek

Hij werd geboren en groeide op in de hoofdstad van de provincie Zeeland. Na het afronden van zijn atheneum-opleiding verhuisde hij naar Rotterdam om verder te schaven aan zijn mens...

Bekijk profiel