WAT EEN NACHT

29-6-2015 17:04

Door Stefan van Hoek

 

Ik droomde vannacht dat ik wakker was.

 

Ik droomde dat ik het me nog herinnerde als de dag van gisteren.

 

Ik droomde dat ik gillend wakker werd bij het idee dat het 21 juni was en het 's ochtends nog steeds verdomd vroeg licht was.

 

Ik droomde dat ik, versterkt door een microfoon, voor een menigte 'I had a dream' schreeuwde, waarop ik slechts 'dat wil je niet weten' mompelde.

 

Ik droomde dat ik geloofde dat iedereen geloofde dat een dictatuur van het Darwinisme veruit te verkiezen was boven welke op geloof gebaseerde democratie dan ook.

 

Ik droomde hoe ik nog goed wist dat moeder Theresa op me af kwam en me zei dat ik me door haar voorkomen niet moest laten intimideren, omdat ze best vredelievend was.

 

Ik droomde dat ik buienradar had genegeerd en zonder rugzak met handdoek en reservekleding erin langs de waterlijn van Hoek van Holland naar Scheveningen wandelde.

 

Ik droomde dat mijn kapper mijn haar peroxideblond had gemaakt en ik in de spiegel hallucineerde dat ik bij het zien van een pootjebadend Tunesisch knulletje 'een tsunami aan moslims' gilde.

 

Ik droomde dat mijn vader droomde dat hij mijn moeder liefdevol in zijn armen nam en prevelde dat hij er nu toch werkelijk van overtuigd was dat ze een genietje hadden verwekt en dat hij het niet over een van mijn zeven oudere zussen had.

 

Ik droomde dat ik op het punt stond mezelf voor de trein te werpen, maar dat ik besefte dat het tegenwoordig geen pas geeft jezelf te suïcideren zonder minstens tien medemensen in je einde mee te nemen en dat ik toen maar besloot heel oud te worden.

 

Ik droomde dat ik overwoog dat ik nooit meer tijd zou hebben voor mensen die altijd maar met hun werk bezig waren, wilde dat het een droom was, maar het serieus meende, totdat ik me realiseerde dat ze van hun hobby hun werk hadden gemaakt, dat hobby's weliswaar exact hetzelfde zijn als een verslaving, maar dat je verslaafden niet te hard moet vallen.

 

Ik droomde dat er een mevrouw van de thuiszorg langskwam om mijn eenzaamheid te doorbreken en dat ik gehuld in half geopende ochtendjas masturberend open deed, roepend 'Eenzaamheid is een recht!!!' en dat ik diezelfde dag nog een brief van de thuiszorg kreeg met de mededeling dat de mevrouw in kwestie niet nog een poging zou wagen, maar dat Nederland zijn militairen had teruggetrokken uit Mali om die na terugkomst te mijnent te laten interveniëren in mijn eenzaamheid.

 

Ik droomde dat Feyenoord voor de negende achtereenvolgende keer kampioen werd in het nieuwe stadion, dat was ontworpen door Rem Koolhaas, van buiten het uiterlijk van een basketbal had en waar binnen iedereen 'en wie niet op een stretcher ligt, die is een kanariepiet' zong.

Rubriek Hoekig

Stefan van Hoek

Hij werd geboren en groeide op in de hoofdstad van de provincie Zeeland. Na het afronden van zijn atheneum-opleiding verhuisde hij naar Rotterdam om verder te schaven aan zijn mens...

Bekijk profiel