Roald Dahl is gereïncarneerd en woont in Rotterdam!

24-12-2015 11:11

Door Stadslog Rotterdam

Debuut 'Het is maar bloed' komt eraan 

Een paar jaar terug kwam ons ter ore dat er een opstootje was geweest in het inmiddels failliet gegane, literaire café Tsjechov & Co. Het woord 'opstootje' is eigenlijk nog te vriendelijk gekozen, want volgens de ooggetuige was er daadwerkelijk bloed gevloeid, of, nou ja, bijna: in ieder geval was een jonge schrijver die op het podium stond en zijn werk vol enthousiasme voordroeg op een goed moment in woede ontstoken en had daarna, als we het tenminste goed begrepen, iemand uit het publiek aangevallen. Of andersom. Enfin, misschien was het - zoals meestal - allemaal wat overdreven, was er slechts met vuisten gezwaaid, doch niet uitgehaald, maar, hoe dan ook, de hoofdrolspeler in het geheel, de man die het eerste 'opstootje' in de bejaardensoos van literair Rotterdam sinds jaren op zijn conto mocht schrijven, luisterde onmiskenbaar naar de naam 'Jerry Hormone'.

Binnenkort gaat deze Jerry Hormone debuteren bij AtlasContact met de bundel, die wat de titel betreft ('Het is maar bloed') een terugblik lijkt te zijn op het opstootje van toen. Columniste en schrijfster Hannah Bervoets is alvast fan en noemt Hormone in een reeds vrijgegeven blurb 'de nieuwe Roald Dahl'.    

Allemaal smakelijke voorafjes, die Stadslog met nieuwsgierigheid naar deze bundel doet uitkijken en 2016 nét weer even wat aantrekkelijker maakt.  

Op 21 januari kun je naar de boekpresentatie.

 

 

Rubriek Nieuws

Stadslog Rotterdam

Bekijk profiel