Brexit-Rotterdam

1-8-2017 13:37

Door Marcel Slockers

'Ik ben niet blij met een Brexit. Ik vrees een instroom van kansarme Somaliërs,' aldus de Rotterdamse straatdokter Marcel Slockers

Abdul was erg somber. Zo somber dat hij regelmatig liggend op een grafsteen op een begraafplaats werd aangetroffen. Hij was dakloos. Hij had geen adres, en ook geen verzekering of inkomen.

Dit verhaal speelt zich al lang geleden af. Abdul is van Somalische afkomst en heeft een Nederlands paspoort. Net als veel andere Somaliërs kwam hij in de jaren negentig naar Nederland, op de vlucht voor de oorlog in zijn geboorteland. Hij kreeg hier een verblijfsvergunning, maar ergens lang blijven, zit niet in zijn bloed. Ook al had hij geen verzekering, we vingen hem op, op een verpleegbed van de daklozenopvang CVD Havenzicht in Rotterdam. Zodat hij kon herstellen van zijn CVA. En zodat zijn diabetes weer goed kon worden ingesteld. Hij praatte niet veel. Dat deed hij vóór zijn CVA al niet. We regelden zijn verzekering en hij knapte zienderogen op.

We konden zelfs wat aan zijn depressie doen. En toen het moment daar was om door te stromen naar een plek waar hij langer kon blijven, verdween hij.

Lees verder via deze link

Afbeelding / www.datacenterdynamics.com

Rubriek Super Slockers

Marcel Slockers

Straatdokter Marcel Slockers doet verslag van zijn activiteiten vóór en zijn zorgen óm onze meest kwetsbare stadsgenoten. Wij vinden dat dermate bewonderenswaardig dat we deze...

Bekijk profiel