HET KOMT GOED, ZEGT FRED

16-8-2014 22:15

Door Hasko van Dalen

De supporters dropen vrijdagavond teleurgesteld af. Feyenoord slaagde er niet in te winnen van tien Friezen. Maar volgens trainer Fred Rutten komt het goed.

 

Voetballen op vrijdagavond om acht uur blijft iets absurds. Zeker midden in een vakantieperiode. Normaal gesproken zit de Kuip een half uur voor de wedstrijd al bomvol en galmen de clubliederen over de tribunes. Nu was het stadion om die tijd nog maar half gevuld. Veel vaste toeschouwers in Vak V ontbraken, doordat ze nog op de camping of in het buitenland zaten. Gelukkig zat het uiteindelijk wel behoorlijk vol en roerde het legioen zich vanaf het beginsignaal ouderwets. Naarmate het geploeter voortduurde ebde de vocale steun wat weg, tot Feyenoord aan het eind van de eerste helft wat kansen kreeg. Toen ging men er vol tegenaan. Ook na de gelijkmaker leken ze de bal er in te willen brullen. Zo’n twaalfde man is onbetaalbaar. Helaas mocht het niet baten.

 

Fred Rutten

Ook trainer Fred Rutten baalde flink van het 1-1 gelijke spel tegen Heerenveen. Op weg naar huis hoorde ik hem via Radio Rijnmond zijn verhaal doen. “Wij kunnen veel beter," vond hij. Volgens hem stond het vooral voor rust organisatorisch niet goed. Vanaf de tribunes hadden we dat ook geconstateerd. Natuurlijk zagen we ook dat hun keeper, Kristoffer Nordfeldt, enkele geweldige reddingen verrichtte. Maar we speelden wel lange tijd tegen tien man. Aan werklust was er geen gebrek, aan finesse wel. In Vak V was de algemene verzuchting dat je met dit elftal geen potten kunt breken. Volgens Fred Rutten komt dat doordat er nog geen rust in het spel is. Hij zegt dat hij dat er wel in krijgt. Op basis van zijn ervaring beweert hij dat het wel goed komt.

 

Van Geel

Lang niet alle supporters in Vak V hebben dat vertrouwen, zo viel op te maken uit het commentaar op het spel. Het was dit keer opvallend mild. Er was een soort berusting. Een gevoel van we kunnen niet beter, want we hebben niet beter. Uiteraard werd er daarbij gewezen naar Martin Van Geel. Zijn verkoopbeleid leverde een boel geld op. Volgens sommige supporters trouwens te weinig. In Engeland betalen ze tientallen miljoenen voor een gebrekkige verdediger, terwijl Stefan de Vrij, die ster op het WK was, nog geen tien miljoen opleverde. Zijn aankoopbeleid werd nog minder positief beoordeeld. Ook over zijn nieuwste aanwinst, Colin Kazim-Richards, werd wat lacherig gedaan. De vaste tribuneklanten wisten niet wat ze ermee aan moesten. Hij schijnt sinds februari geen wedstrijd meer gespeeld te hebben. Vergelijkingen met Otman Bakkal drongen zich op. Door veel supporters is hij nu al geplaatst in het rijtje, John Goossens, Wesley Verhoek,Samuel Armenteros, Omar Elabdellaoui, Harmeet Singh en Khalid Boularouz. Allemaal huurlingen en/of aankopen, waarmee wat aan de hand was of die het vereiste niveau misten.

 

Spits

Tegelijkertijd schreeuwt het legioen om een spits die er minstens 20 in een seizoen inschiet. Omdat al een half jaar bekend was dat Graziano Pellè zou vertrekken had je mogen verwachten dat die nieuwe spits op de open dag uit de helikopter zou stappen. Van Geel zei immers steeds dat hij zijn huiswerk had gedaan. Helaas kennelijk niet goed genoeg. De leegloop dreigt nu zelfs nog verder te gaan. Jordy Clasie ontbrak in de opstelling tegen Heerenveen. Officieel vanwege een hamstring blessure, maar de geruchten over een aanstaand vertrek naar Porto nemen sterk toe. Het geld dat overblijft, zou besteed worden aan een nieuwe middenvelder. Als dat Hakim Ziyech wordt is geen verkeerde keuze als vervanger voor Clasie. Maar dan ontbreekt nog steeds die broodnodige spits. Zonder voldoende kwaliteit voorin blijft het ploeteren. Als we spelen zoals tegen ADO Den Haag en Heerenveen wordt zelfs FC Zorya Luhansk een hele kluif.

 

Afbeelding / www.fr-fans.nl

 

Rubriek Vanuit de Kuip

Hasko van Dalen

Hasko van Dalen (geboren 11 december 1949) is al meer dan 50 jaar supporter van Feyenoord en sinds 1983 een trouwe bezoeker van alle thuiswedstrijden. Zijn vaste stek is Vak V, waa...

Bekijk profiel